top of page

CULTUUR

BONNEFANTENMUSEUM MAASTRICHT

Het Bonnefanten in Maastricht presenteert verrassende vaste collecties en wisselende tentoonstellingen van niet-mainstream kunst en kunstenaars.

NATUURHISTORISCH MUSEUM MAASTRICHT

Kom en laat je verrassen door onze mooie natuurhistorische collecties, onze heemtuin, onze beroemde mosauriër Bèr en onze verrassende wisseltentoonstellingen. Er is altijd wel iets te beleven

DE BASILIEK TONGEREN

Vanuit welke richting je Tongeren ook nadert: het belfort leidt je naar de Grote Markt. Verwonder je over het interieur van de gotische kerk en beklim de trappen van de toren voor een onvergetelijk uitzicht over de Haspengouwse heuvels.

TESEUM TONGEREN

Museumsite aan de Onze Lieve Vrouwebasiliek te Tongeren. Een archeologische schatkamer, 3 meter onder de grond zie je het verhaal van de stad

GALLO ROMEINS MUSEUM TONGEREN

Ontdek het boeiende verhaal van de mens in onze regio, van in de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Neanderthalers, de eerste boeren, Kelten, Gallo-Romeinen en Germanen: ze lieten allemaal hun sporen na.

DE BRUG VAN VROENHOVEN

Mooie voorstelling over de oorlog en de scheepvaart op een unieke locatie. Tip: geniet van een kop koffie op het terras aan het aangrenzend brasserie met adembenemend uitzicht.

FORT EBEN EMAEL

Zeker een bezoekje waard, het verhaal, de gangen,...
Tip: Ga iets eten of drinken in de Moulin Loverix aan de Jeker!

C-MINE GENK

Toplocatie! Op deze locatie is er van alles te doen : Cinema, voorstellingen, labyrint, mijn expeditie,.

BOKRIJK GENK

Mooie speeltuin, openluchtmuseum en altijd mooi om op dit domein te wandelen. Hier kan je een hele dag vertoeven en heel interactief voor kinderen.

LIBERATION GARDEN LEOPOLDSBURG

Indrukwekkend museum over de Wereldoorlog.

bottom of page